Kjipt budskap til topps
09.05.19

Fyllekjøring er kjipt! - konkluderte vinnerne av årets Death Trip. Elever fra Drømtorp vgs ble best i landet.

Kjipt budskap til topps

Drømtorp vgs-elevene Jack Nielsen, Brage Bergh, Ludvik Gulliksen og Ole B. Sætveit vant førsteplassen i årets Death Trip finale. 

Kampanjen de har laget består av en serie meldinger på film, tegneserier, plakater, krus og t-skjorter om hvor kjipt det er å betale for drosje hjem, vente på bussen eller våkne på sofaen hos venner. Men det er enda kjipere å betale for en likkiste, vente på ambulansen eller ikke å våkne i det hele tatt, fastslår de fire.

Se filmen her.

Kjipt budskap til topps

– Vi splitter opp og polariserer skikkelig. Det å sove på sofaen virker ikke så ille når vi ser de andre alternativene, fastslår Brage Bergh.
– Vi ønsker å fokusere på alternativet til fyllekjøring. Så er alt laget for å kapre oppmerksomhet. Folk sliter med å se halvannet minutt lange videoer med trist musikk. Vi holder dem på 20 sekunder. Det passer også bra på publiseringsplattformene, som er sosiale medier, forklarer han.

– Flere av de 11 kampanjene som er levert i finalen, vil garantert bli brukt. Alle kampanjene er gode, og nivået er høyt, sier daglig leder i Ung i Trafikken og juryleder under Death Trip-finalen, Stig Eid Sandstad. 

Herman Dahl på Elvebakken videregående skole i Oslo fikk andrepremien. Han sammenligner fyllekjøring med et mareritt.

– Jeg spiller på følelsen av det å miste et familiemedlem eller en venn og fokuserer på de livsfarlige konsekvensene av det å kjøre i beruset tilstand, forteller han.

Også tredjeplassen gikk til Drømtorp vgs. Ida Helen Husby, Peder Blümlein og Karoline Østli Erevik viser på filmer, plakater og t-skjorter hvordan du tar 35 000 valg om dagen. Ett av dem kan være om du skal kjøre hjem etter at du har drukket.

– Vi vil vise at valgene varierer i viktighet. Ikke la det viktigste valget være det siste, oppfordrer Peder Blümlein.