Godkjente alkomålere

Godkjente alkomålere

Publisert: 16. desember 2021

Disse alkomålerne er godkjente og kan kalibreres i Norge: Alkotest FCA35, Dräger Alcotest 3820, Dignita AM-6000/Scandtest AM800 Premium, Dignita AM-7000 og Dignita AM-8000. De er testet og oppfyller den europeiske standarden EN 16280:2012.

Dräger Alcotest 3820

Dräger Alcotest 3820 er enkel i bruk. Menyen til alkomåleren er på norsk, og du manøvrerer den ved hjelp av en enkelt funksjonsknapp. Instrumentet trenger kun noen sekunder i oppstartstid og kan brukes i temperatur fra – 5 °C til + 50 °C.

Dräger har utviklet et helt nytt utbyttbart anatomisk munnstykke. Måleren er utstyrt med brenselcelleteknologi. Pusteprøven tar prøven av den dype lungeluften og viser den aktuelle alkoholmengden i promille. Den har en loggfunksjon som lagrer de 10 siste prøvene. Måleren har en integrert klokke som forteller når neste kalibrering skal skje.

Kalibrering
1 gang pr år.  Kjøp kun alkomåleren på et sted hvor du også kan få kalibrert den, dragernorge.no.

Pris
Ca. 2 700 – 2 998 kr inkl. moms. Det er mange tilbydere som selger denne online i Norge. Du finner en oversikt over forhandlere på dragernorge.no.

Dignita AM 8000

Dignita AM-7000 eller AM-8000 er en alkomåler med god presisjon som gir tydelige instruksjoner i displayet og ved hjelp av lyd. Måleren har brenselcelleteknologi og viser den aktuelle alkoholmengden i promille opp til 1 i promille, over 1 viser den kun HI.

Med årlig kalibrering beholder du sikkerheten over lang tid. Dignita gir tre års garanti under forutsetning av at kalibreringen følges og skjer hos dem.  Alkomåleren er lett å bruke og enkel å forstå. Tester har vist at målenøyaktigheten er god og den har gode, utbyttbare munnstykker.

Kalibrering
1 gang pr år. Når måleren har passert sin siste kalibreringsdag får du tydelig beskjed om hvor mange dager som er igjen før den må kalibreres.

Du kjøper kalibrering på Dignitas nettsider: Dignita.no

Pris
Fra kr 1995 inkl. moms. Du kjøper Dignita AM-7000 eller AM-8000 på Dignita.no eller hos Staypro.no.

Dignita-AM-6000-Scandtest-AM800-Premium

Dignita AM-6000/Scandtest AM800 Premium er en liten og lettbetjent alkoholmåler som har brenselcelleteknologi for å beregne alkoholinnholdet i luften som pustes ut. Måler og viser den aktuelle alkoholmengden i promille.

Den har et praktisk design med én knapp som gjør at den er lett å bruke.  Måleren gir tydelige instruksjoner til brukeren i et stort opplyst display. Dessverre fins det ingen informasjon i måleren om at den må kalibreres. Du må altså selv passe på at den ikke går over kalibreringstiden.

Kalibrering
1 gang pr år. Du kjøper kalibrering på alcotrack.no.

Pris
Fra 1499 – 1599 kr inkl. moms. Du kjøper Dignita AM-6000/Scandtest AM800 Premium på teknikmagasinet.no  eller hos jula.no.

Alkotest-FCA-35

Alkotest FCA35 er lett å bruke: sett i et nytt munnstykke, start instrumentet og følg deretter instruksjonen på displayet. Etter pusteprøven vises det beregnede promilleinnholdet.

Apparatet kan også vise de 10 siste resultatene som er lagret i minnet samt hvor mange tester som er utført, og når det er tid for kalibrering. 6 munnstykker medfølger og ekstra munnstykker kan kjøpes.

FCA-35 sier selv ifra når den trenger kalibrering.

Kalibrering:
Alkomåleren skal kalibreres enten etter 12 mnd eller etter 500 tester, alt etter hva som skjer først. Den kalibreres ved å sendes inn til ttmicro.no.

Pris
Ca. 998 – 1 199 kr inkl. moms. Det er svært mange som selger denne alkomåleren i Norge. Sjekk på nett.

Mange bruker et alkometer for å sjekke at de er edru før de kjører bil dagen etter at de har drukket. Dessverre blir mange sjåfører lurt av dårlige alkometre. En rekke ulike modeller av alkotestere reagerer ikke før ved høye promillenivåer. Dette innebærer en stor risiko for trafikksikkerheten. MA – Rusfri Trafikk anbefaler aldri å kjøre bil dagen derpå. Selv om alkoholen kan ha blitt fysisk forbrent, er du ikke på topp som bilfører.