Dräger Interlock 7000, godkjent alkolås

Dräger Interlock 7000, godkjent alkolås

Publisert: 27. januar 2019

Dräger Interlock 7000 er en ny generasjon alkolås med et lavt strømforbruk. Alkolåsen er også kompatibel med flåtestyringssystemer fra flere leverandører.

Dräger Interlock 7000 skiller mellom alkohol i utåndingsluften fra alkohol som finns i for eksempel munnskyllemiddel, spylervæske eller håndsprit. Dette minimerer risikoen for feilindikasjoner i alkolåsens logg. Alkolåsen er utstyrt med en brenselcelle, som gjør den stort sett alkoholspesifikk. For utfordrende kjøretøymiljøer finnes ekstra beskyttelse mot støt mm. for håndenheten, dette ved hjelp av støt-beskyttelse samt beskyttelsesfolie som kan kjøpes i tillegg.

Sikker og brukervennlig

Oppvarmings- og oppstartstiden er kort så brukerne ikke vil merke den. Dräger Interlock 7000 har et tydelig fargedisplay og instruksjoner på norsk. Den har også en flerfarget LED-skjerm for tydeligere veiledning av de vanligste instruksjonene.  Alkolåsen har høy pålitelighet og gode driftsegenskaper. Funksjonstester og dokumentasjon gjør at vi kan anbefale Dräger Interlock 7000.

Høy sikkerhet mot datainntrengning

Informasjonen i alkolåsen er kryptert. Alkolåsen er enkel å montere i alle kjøretøy og kan utstyres med en GPRS-modul. Alkolåsen kan logge alle hendelser som skjer i alkolåsen samt start og stopp av kjøretøyet. Dräger har på denne modellen utviklet ett helt nytt anatomisk utformet munnstykke som er helt biologisk nedbrytbart. Den nye utformingen innebærer også att man plasserer munnstykket på alkolåsens bakside, sammenlignet med tidligere da munnstykket var plassert på alkolåsens forside. Dräger Interlock 7000 har en grunnleggende beskyttelse mot manipulering.

 

Dräger Interlock 7000 er godkjent etter CENELEC* 50436-1:2014 og 50436-2:2014 standarden og er produsert av det tyske selskapet Dräger.

Kalibrering

Alkolåsen skal kalibreres hver 12 måned. Brukes låsen i forbindelse med lovkravet om alkolås i persontransport mot vederlag på veg i Norge, så skal den installeres og kalibreres på et godkjent alkolåsverksted. Vi anbefaler imidlertid at du alltid benytter deg at et godkjent alkolåsverksted.

Pris

Innkjøpspris:                                    Be om tilbud
Installasjonskostnad:                     avhengig av biltype
Pris for munnstykker:                     avhengig av volum
Service og kalibrering:                   ca. 850,-

Bruksområder

Alkolåsen kan benyttes av private, som kvalitetssikring av transporter og i forbindelse med lovkravet om alkolås i alle norske busser og minibusser som benyttes i fbm. transport mot vederlag på veg.

Låsen er testet på MHF sitt testlaboratorium i Tibro, Sverige. Du finner testen her.

Forhandler

KGK Norge AS – distributør av Dräger alkolås
Strømsveien 177, 0664 Oslo
Telefon: 22 88 46 80
firmapost@kgk.no
Nærmeste forhandler: besøk dragernorge.no

Kontaktperson hos KGK Norge AS er:
Christian.Salvesen@kgk.no
Mobil: +47 452 82 771