01.12.17

93 drepte i trafikken hittil i år

11 personer omkom i trafikken i november. Det betyr at 93 mennesker har mistet livet i trafikken så langt i år. De siste 5 årene har i gjennomsnitt 10 personer blitt drept i desember.

Adventstiden er her

For mange er desember årets mest hektiske måned. Forsikringsselskapene opplever også en strøm med forsikringsskader med mange småbulker. Senk skuldrene, stress ned og ta det med ro i trafikken. Du kommer ikke noe raskere frem om du tar med deg førsjulstresset ut i trafikken. Det kan fort føre til en trafikkulykke. Julen skal være en tid for omsorg og omtanke. La det også gjelder når du er ute og kjører. Vi har ingen å miste!

Forbered deg hvis du skal over en fjellovergang

Mange skal på besøk til venner og familie nå i førjulstiden. Skal du over en av våre mange fjelloverganger så er det viktig og være godt forberedt. Sjekk værmeldingen. Hvis det blir dårlig vær vil det ofte bli innført kolonnekjøring. Det er viktig at du har nok drivstoff på tanken. Hverken bensin – eller ladestasjoner finner en på disse trekningene. Ha også med deg lykt, slepetau og snøspade. Du må påregne og måtte vente før du kommer med i en kolonne. Derfor er det også lurt å ha med mat og varm drikke på turen. Brøytemannskapene kan la være å ta deg med i kolonnen hvis de forstår at du kan komme til å få problemer med å bli med i kolonnen. Ha også med deg varme klær og vintersko før du legger ut på en slik ferd.

Les mer om kolonnekjøring på Statens vegvesen sine sider her.

Eksos  20465 red

Husk full tank før du legger ut på en tur over vinterfjellet