Bruktbilsalget skutt til værs i Norge

23.11.20

Bruktbilsalget skutt til værs i Norge

Denne korona-effekten kom overraskende på mange. Korona-pandemien og nedstengningen av Norge har gitt konsekvenser også for bilsalget. Salget av nye biler fikk umiddelbart en knekk, og er ventet å ende rundt 30 prosent lavere i 2020, enn i et normalår.

I bruktbilmarkedet er det imidlertid motsatt. Her hentet salget seg raskt inn igjen, og i sommer har det vært et rekordhøyt antall eierskifter. Nå forteller flere forhandlere om tomme lagre og mangel på brukte biler. For en rekke modeller er det i høyeste grad selgers marked.

– Det er tydelig at mange nok tenker seg litt ekstra om før de kjøper helt nybil nå. Samtidig har etterspørselen etter rimeligere bruktbiler økt kraftig. Det jeg hører fra bransjen er at mange vegrer seg for å reise kollektivt, og i stedet kjøper en bil for å jobbpendle med. Det oppleves som tryggere, slik tidene er nå, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen. I denne kategorien snakker vi ofte biler til mellom 50.000 og 100.000 kroner. De er gjerne mellom fem og ti år gamle og har kilometerstand på over 100.000, noen ganger betydelig mer.

Mye å tenke på
– Den typiske «pendlerbilen» er gjerne en mindre bil. Tradisjonelt har det vært biler med dieselmotor som har vært førstevalget for mange. De siste årene har også elbilene kommet for fullt her. Hvis du ikke har altfor lang vei til jobben, holder biler som Mitsubishi i-MiEV, Volkswagen e-up! og første generasjon Nissan Leaf til denne bruken for mange. Her kan det også være fordeler å hente for de som bor i eller i nærheten av en by, med tilgang til kollektivfelt og lavere avgift i bomringer. I tillegg er driftskostnadene for en elbil generelt lavere enn for fossilbiler, sier Benny.

Les hele artikkelen her.