Foto: Knut Opeide, SVV.

17.09.18

Dagen med null drepte i trafikken

Den 19. september skal ingen dø på veiene våre. Dette markeres med den europeiske EDWARD-dagen.

– Vi kan aldri få for mye fokus på trafikksikkerhet, derfor støtter MA den europeiske markeringsdagen for null drepte i trafikken, EDWARD-dagen. I fjor ble 43 dødsulykker registrert denne dagen over hele Europa, sammenlignet med et gjennomsnitt på 70 en vanlig dag, forteller generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Hele Europa skal tenke trafikksikkerhet
Den 19. september ønsker MA – Rusfri Trafikk å få alle trafikanter til å tenke på sin egen og andres atferd og sikkerhet i trafikken.

EDWARD-dagen, European Day Without A Road Death, er et initiativ fra det europeiske trafikkpolitinettverket (TISPOL), og formålet med dagen er å få trafikanter i hele Europa til å tenke trafikksikkerhet.

Én trafikkdrept i Norge
Tallene viser at fokuset til EDWARD-dagen hjelper, selv om vi ikke har nådd målet om null trafikkdrepte enda.

– Dessverre døde det en person i en utforkjøringsulykke her i Norge på EDWARD-dagen i fjor, forteller Kristoffersen.

Hun håper vi sammen skal klare å nå målet på årets dag.

Snakk om trafikksikkerhet med lokalavdelingen
Lokalavdelingene til MA – Rusfri Trafikk kommer til å stå på stand flere steder i landet den 19. september, og de oppfordrer folk til å komme innom.

– Vi håper at folk besøker MA-standen for å slå av en prat om trafikksikkerhet. Her kan man også signere et eget trafikksikkerhetsløfte, forteller Kristoffersen.

Trafikksikkerhetsløftet kan de besøkende ta med seg som en påminnelse om hva som er viktig å tenke på når man er ute i trafikken.