Elsparkesyklene skaper debatt

17.10.19

Elsparkesyklene skaper debatt

Elsparkesyklene er elsket og hatet i norske byer. Kaos, ulykker og promillekjøring på den ene siden. Miljøgevinst og fornøyde brukere på den andre siden.

- Skal du kjøre utover natta nå da? Jeg er på vei hjem i taxi fra et kveldsmøte i Oslo sentrum sent en torsdag og småprater som vanlig med sjåføren. – Nei, jeg gir meg senest ved midnatt i dag. Folk tar heller elsparkesykkel enn taxi hjem fra byen, sier drosjekusken og ser et øyeblikk litt oppgitt ut. Og som om det går troll i ord, passerer vi fire gutter i begynnelsen av 20-årene som har funnet fire ledige sparkesykler. De har åpenbart tatt en øl eller flere. De skråler og fikler med mobilene for å finne frem appen som gjør at de kan leie syklene. Snart er fire ustødige kompiser på vei hjem…

Forbud i Trondheim
I 2019 er flere tusen elsparkesykler tatt i bruk i norske byer. En rekke store og små aktører kjemper om kundene. Det gjør de på myndighetenes nåde. Ulykker, kaos og fyllekjøring er bare noen av overskriftene elsparkesyklene har skapt denne sommeren. Flere norske kommuner har allerede innført restriksjoner på bruk og utleie av elsparkesykler. I Trondheim kommune gikk man til det drastiske skrittet å totalforby elsparkesykler, og kaste ut aktøren ”Ryde” som hadde etablert seg i byen.  Det nektet gründerne bak selskapet Ryde Technology å godta. 

Nasjonalt regelverk?
Det er ingen tvil om at det er komplisert  juss inne i bildet, og mange lurer på om vi til slutt ender opp med et nasjonalt regelverk for elsparkesykler.
En av Norges fremste eksperter på problemstillingene, journalist Torill Henriksen i Shifter, ser for seg flere ulike scenarier. – Samferdselsministeren har sagt at han ikke vil forby elsparkesykler. I Sverige og Tyskland ser det ut til at elsparkesyklene blir klassifisert som et eget transportmiddel, og altså ikke det samme som en vanlig sykkel. Jeg har lest innstillingen  fra Trondheim kommune som vil forby elsparkesyklene, men det tror jeg ikke går igjennom. Det er alt for mange feil i innstillingen fra kommunen, påpeker Henriksen og legger til: – Det er ofte slik med ny, disruptiv teknologi. Endringene skjer utrolig raskt og ligger foran lovverket. Se bare på hva som har skjedd med Uber og Airbnb. Hva skulle disse selskapene klassifiseres som? Husk at det er under to år siden de første elsparkesyklene kom på gata i San Fransisco, så fortsatt er dette veldig ferskt.

Les hele artikkelen her.