amateurfetishist.com tryfist.net trydildo.net
Illustrasjonsfoto: Knut Opeide, SVV.

10.07.18

Flere dør i sykkelulykker hvert år

Dessverre omkommer det flere berusede personer i sykkelulykker hvert år i Norge. I fjor brukte ingen av disse personene sykkelhjelm.

I 2017 ble det registrert tre ulykker der noen ble drept på grunn av fyllesykling, og samtlige av disse ulykkene skjedde på nattestid i helgen.

– Alle var godt voksne menn uten sykkelhjelm, sannsynligvis på vei hjem fra festlig lag, sier generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Det er deilig å sykle i den lune sommernatta, men det bør skje i edru tilstand for å unngå tragiske og unødvendige ulykker.

Reduserer risikoen for hodeskader
At man ikke skal kjøre bil i beuset tilstand er en selvfølge, men Kristoffersen minner om at det er forbundet med betydelig risiko også å sykle, dersom man er påvirket.

– Har man drukket er det tryggere å ta bena fatt eller ta en taxi, i stedet for å risikere livet eller å få det ødelagt med en alvorlig hjerneskade, sier hun.
Og legger til at hjelm alltid bør brukes på sykkeltur.

Selv om vi ikke vet sikkert om sykkelhjelm hadde endret utfallet i fjorårets sykkelulykker, viser forskning fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) at sykkelhjelm reduserer risikoen for alvorlige hodeskader med 60 prosent.

Større effekt i eneulykker
Ifølge TØI er effekten av sykkelhjelm større i eneulykker enn i kollisjoner – særlig i kollisjoner med motorkjøretøy, og er større for berusede personer enn for edru personer. Det er sannsynlig at effekten av sykkelhjelm er lik for barn og voksne.

En undersøkelse gjort av forskningsleder Alena Høye viser at hjelm reduserer risikoen for hodeskader med 48 prosent, alvorlige hodeskader med 60 prosent, alvorlige hjerneskader med 53 prosent, ansiktsskader med 23 prosent og det totale antallet drepte og hardt skadde syklister med 34 prosent.