Foto: Knut Opeide, SVV

13.03.18

– Kan hindre politiet i å ta notoriske ruskjørere

Varslingssider på Facebook kan bidra til at færre promillekjørere blir tatt i trafikkontroll. MA - rusfri trafikk mener det er svært uheldig at slike sider setter sikkerheten til lovlydige trafikanter i fare.

UP sier til avisa Nordlys at de er skeptiske til sider på Facebook som varsler om kontroller, siden dette først og fremst kan være med på å varsle sjåfører som politiet helst vil ha av veien.

Selv om facebookgrupper som «Kontroller i Troms» opplyser at det kun skal varsles om trafikkontroller på deres sider, og ikke om sivilbiler, trafikkhendelser, kjøreforhold eller promillekontroller, kan dette likevel føre til at berusede førere slipper unna.

– Det folk ikke er klar over, er at alle kontrollene vi gjør er en form for promillekontroll. Alle som stoppes for fartsovertredelse blir også rustestet, sier UPs distriktsleder i nord, Geir Marthinsen til avisa.

Han er ikke særlig begeistret over facebooktrenden, noe generalsekretær i MA - rusfri trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, er enig i.

– Skal vi få ned antall rusdrepte i trafikken er det viktig med effektive kontroller. Jeg vil oppfordre Facebook til å luke ut den type sider som setter sikkerheten på veiene våre i fare, sier hun.