La bilen stå om du er i tvil

19.05.20

La bilen stå om du er i tvil

Minner om varsomhet rundt dagen derpå-promille for de kommende helligdagene.

- Slutten av mai og starten på juni er like rundt hjørnet – det betyr langhelger som Kristi himmelfartsdag og pinsa. For mange betyr det også høye glass. Har du drukket dagen før, må du være helt sikker på at du er edru før du setter deg bak rattet, understreker generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen. 

Kristoffersen ber deg ta hensyn til den generelle formen – promillen kan være borte, men formen likevel dårlig.  

- Dehydrering, mindre energi og høyere hvilepuls er eksempler på noen av alkoholens negative effekter som du kan kjenne dagen derpå og som reduserer trafikksikkerheten. Alkoholen påvirker deg – ikke bare mens du drikker, men også i mange timer etterpå. Våren er for mange den beste tiden på året – ikke la det bli den verste, sier Kristoffersen.  

Korona-ruskjøring
Videre meddeler Kristoffersen at korona-situasjonen gjør at det kan være flere ruskjørere der ute.

Ifølge Utrykningspolitiet ser utviklingen ut til å gå feil vei. I hvert fall i Sør- Øst politidistrikt. I april ble 134 sjåfører anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, mens det i samme måned i fjor var 114 anmeldte.

- Det er nesten ikke til å tro at tallet har økt, ettersom myndighetene innstendig ba oss om å holde oss mest mulig i ro og at politiet reduserte sine ruskontroller grunnet smittefare. Jeg håper virkelig ikke at rustallene i tiden framover blir like foruroligende.

Ber om solidaritet
Kristoffersen er tydelig på at de aller fleste er lovlydige og kjører skikkelig, men er likevel opptatt av å sette søkelys på at alle trafikanter må handle klokt i disse dager.

- Våre folkevalgte har siden starten av korona-krisen oppfordret samtlige til å vise solidaritet overfor hverandre – husk å opptre i fellesskap også når vi kjører bil, og vis hensyn, sier hun til slutt.