Nå kommer den store strømmen av elbiler

13.11.19

Nå kommer den store strømmen av elbiler

Årets store bilutstilling i Frankfurt viser tydelig hva som er trenden. Nå handler svært mye om elbiler og ladbare hybrider. Neste år kommer mange spennende nyheter til Norge.

2019 blir et historisk år for nybilsalget i  Norge. For første gang vil det bli solgt flere elbiler, enn biler med bensin- og dieselmotor her til lands. Sannsynligvis er det bare en forsmak på det som vil komme. For nå er det klart for en stor bølge av nye elbiler, flere av dem ble vist på den store bilutstillingen i Frankfurt i september.

Tidligere år har det gjerne vært ganske stille rundt mange av elbilene som har vært utstilt på de internasjonale bilutstillingene. I år var det annerledes. Showets store stjerne var nye Volkswagen ID.3. Den hadde verdensdebut i Frankfurt, og markerer starten på en stor, elektrisk satsing fra Volkswagen. Forhåndssalget har allerede pågått en tid, den norske importøren er ikke snauere enn at de har gått ut med målsetning om at dette skal bli den mest solgte bilen her til lands neste år. Kina melder seg på Kinesiske Byton hadde også debut på sin aller første bilmodell, kalt M-Byte. Interessen for denne bilen har vært stor i Norge. Nå fikk vi endelig se den i ferdig utgave, den kommer til Norge først i 2021

Les hele artikkelen i Motorføreren nr 4-2019 her.