Rammet av en fyllekjører?

07.06.19

Rammet av en fyllekjører?

MA - Rusfri Trafikk etablerer forum for alle som er blitt rammet av rus i trafikken.

Hvert år skades eller dør mange mennesker fordi én har valgt å gjøre den kriminelle handlingen det er å sette seg bak rattet og kjøre i ruspåvirket tilstand.

Når noen rammes av en fyllekjører og dør eller skades alvorlig, får det store ringvirkninger. En trafikkulykke skjer brått og uventet, og det er ikke bare personen selv som rammes, men pårørende, venner, kolleger og andre som kan ha stått vedkommende nær.

MA – Rusfri Trafikk sitter på god kunnskap innen trafikksikkerhet og rus i trafikken. Vi ser at oppfølging av de som er utsatt for trafikkulykker kan være mangelfull eller totalt fraværende, og vi ønsker å gi fyllekjøringens verste konsekvenser et ansikt og en stemme.

Derfor etablerer vi et nasjonalt forum for personer som direkte eller indirekte er rammet av en trafikkulykke der kjøring i rus (alkohol, narkotika og / eller medikamenter) har vært årsaken. De som kan delta i dette nettverket vil være personer som selv er blitt hardt skadd, eller nære pårørende til omkomne eller hardt skadde. Forumet består av en lukket Facebook-gruppe og en årlig samling.

Undersøkelser viser at mange rammede og nære pårørende får store utfordringer i etterkant av ulykken. De får ofte problemer med å fungere godt i jobb, sosialt eller med studier. Formålet med forumet er å sette ekstra søkelys på fyllekjøringens konsekvenser, og tilby et forum der man kan treffe andre i samme situasjon. Vi vil gi deltagerne kunnskap om rus i trafikken og trafikksikkerhet, samt mobilisere for kampanjer og påvirkningsarbeid mot politikere og myndighetspersoner.

Treffer dette deg, ta kontakt med oss. Kjenner du noen som du tenker at dette passer for, tips gjerne vedkommende om tilbudet!

Kontakt: tlf. 22474200, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.