Satser på nye drivstoffstasjoner langs veien

13.05.19

Satser på nye drivstoffstasjoner langs veien

Mens antall betjente bensinstasjoner går ned, ruster Hans Petter Hotvedt opp. Til nå har bedriften hans investert i 11 stasjoner, og han ser optimistisk på fremtiden.

 

I 2012 ble det registrert 1630 bensinstasjoner her til lands. Fire år senere var antallet redusert med 52. Politikerne har som mål å fase ut salg av kjøretøy på fossilt brennstoff, og elbilbølgen skyller over landet. Det skremmer likevel ikke bensinstasjonseier Hans Petter Hotvedt fra å satse. I dag eier han 11 stasjoner på Østlandet, og driver selv ni av dem. Den siste i rekken overtok han i april i fjor. – Vi følger med på utviklingen i bransjen så godt vi kan, og vi har skapt et konsept vi mener kundene trenger - også i fremtiden, sier han som er en av de største private aktørene i markedet.

Eget konsept
På gründerens bensinstasjoner finner du ikke verkstedhall med smøregrav. Istedet satses det hardt på tre faktorer: Mat, vask og drivstoff.
– Vi skal tilby en rikholdig meny av mat og drikke. For vår del heller det mot gatekjøkken-kategorien. Vi har utviklet et eget konsept for bilvask, og vi skal tilby drivstoff – eller energi – til kjøretøyene. Det er viktig å ha flere ben å stå på i en bransje som vår. Hadde det vært etterspørsel etter verkstedtjenester, så hadde vi satset på det. Men behovet er ikke lenger tilstede. Dagens biler kommer med så gode garantier at de aller fleste velger å kjøre til merkeverkstedet om det oppstår et problem.

Les hele artikklen her.