Sjøpromille - Arbeiderpartiet ønsker også endring

27.02.20

Sjøpromille - Arbeiderpartiet ønsker også endring

Svekket syn, dårligere reaksjonstid, hemmet koordinasjon og langsomme reflekser. Dette er kjennetegn på 0,8 i promille. Nå går Ap i bresjen for endring. 

 

Siden 2015 har MA – Rusfri Trafikk jobbet for å redusere promillegrensa til sjøs fra 0,8 til 0,2. Tilbake i januar deltok vi på høringen i Stortingets næringskomite i forbindelse med Meld. St. 30 Samhandling for betre sjøtryggleik. I vårt innspill var vi tydelig på at promillegrensen for fritidsbåtførere må senkes dersom dødstallene skal reduseres.

Åsunn Lyngedal, som representerer Ap i Stortingets næringskomité har nå uttalt i en pressemelding at de ønsker å redusere promillegrensen til sjøs. - Gledelige nyheter, sier generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

- Jeg er glad Ap og Lyngedal har samme tankesett som oss. En promille på 0,8 er høyt, og totalt uforenlig med båtkjøring. Så dette er gledelige nyheter. Jeg håper virkelig at ord blir til handling, sier Fjellvang Kristoffersen, før hun videre legger til.

-Vår undersøkelse gjennomført av Kantar TNS Gallup viser at hele 72 prosent av nordmenn mener vi bør ha sjøpromille på 0,2. Dette er helt åpenbart veien å gå.

 

Fakta om promille til sjøs finner du her