Tenk trafikk-sikkerhet på påsketuren!

11.04.19

Tenk trafikk-sikkerhet på påsketuren!

Over halvparten av oss reiser på påskeferie, og av disse er det flest som har påskefjellet som samlingssted. MA – Rusfri Trafikk ønsker at alle skal komme trygt fram og oppmuntrer trafikantene til å kjøre forsiktig.

Planlegg påsketuren
Påska kommer seint i år, og i store deler av landet er det vår og gode kjøreforhold, mens det er snø og vinter på mange fjelloverganger. Er du usikker på hvordan vær og føreforhold er der du skal, så er oppfordringen til trafikantene; planlegg reisen godt og sjekk veg- og trafikkforhold før du legger ut på påsketuren. Vegvesen Trafikk viser vegmeldinger i et interaktivt kart. Der kan du i tillegg forberede reisen ved å benytte ruteplanleggeren, og få oppdatert informasjon om temperatur, nedbør, vind. Tjenesten inneholder dessuten ferske bilder av hvordan forholdene er på aktuelle strekninger, og du får informasjon om hvor du må passere bomstasjoner eller benytte ferjer. 

5 tips for en trygg påsketur
Det er ikke bare når du pakker til skituren at du bør tenke deg om. Å pakke riktig er viktig også for bilturen. – Når du pakker påskesekken, er det lurt å pakke de store og tunge tingene nederst og bakerst i sekken. Det samme gjelder i bilen. Løse gjenstander utgjør også en betydelig fare, så sørg for at nettbrett, skistøvler og påskeegg er forsvarlig sikret, sier generalsekretær Elisabeth F. Kristoffersen i MA – Rusfri Trafikk.

  • · Pakk bilen riktig. Store ting skal nederst og innerst i bagasjerommet, unngå løse gjenstander og ha kun lette saker i skiboksen på taket.
  • · Ikke oppbevar gjenstander på hattehyllen.
  • · Bruk bilbelte! Både i bilen og i bussen.
  • · Tilpass farten etter forholdene og kjør aldri over fartsgrensen.
  • · Stopp og sov hvis du blir trøtt 

Husk også Kvikk Lunsj og appelsin når du legger ut på påsketur, enten det er på ski eller i bil. Vi spiser om lag 1/3 av årskonsumet av Kvikk Lunsj i påska 😊