amateurfetishist.com tryfist.net trydildo.net
Vi er glade i julebord i Norge. Det er en hyggelig tradisjon å samles med gode kolleger til festlig lag med god mat og godt drikke i førjulstida.

Av Ann-Cathrin Becken, leder av MA - rusfri trafikk og livsstil


Julebordet gir oss et etterlengtet avbrekk fra en travel hverdag. Vi får være sammen med kollegene våre utenfor arbeidsplassens rammer, der vi dyrker det gode humøret og de gode historiene mens vi nyter god og tradisjonell mat.

For noen kan imidlertid det hyggelige gå over i det pinlige. Vi kjenner nok alle noen som blir litt for full og høyrøstet, som sier ting og gjør ting som gjerne skulle vært ugjort dagen derpå.  Som kolleger har vi ansvar for å passe på hverandre og gi en kollega, som er i ferd med å passere en grense, et velment hint om at vedkommende kanskje har fått nok. Arbeidsgivere har også ansvar for å legge til rette for at julebordet ikke tar form av et sjøslag – ved å begrense tilgangen og å sørge for at det også finnes gode alkoholfrie alternativer.

Så har hver og en av oss ansvar for at juletrafikken skal være trygg. I Norge er det heldigvis ingen aksept for å kjøre i fylla, og de færreste ville ta sjansen på å sette seg i bilen og kjøre etter julebordet. Men bilen bør også få stå dagen derpå.  Alkoholen sitter lengre i kroppen enn vi tror, og promille gjør oss til farlige sjåfører.

Det er viktig at vi alle skal føle trygghet for at sjåførene vi møter ute i trafikken er rusfrie. Ingen skal dø av fyllekjøring. Det er vårt felles ansvar.

Kontakter

 

Ann-Cathrin Becken, leder av MA - rusfri trafikk og livsstil, tlf. 47 81 19 96

Ann-Cathrin Becken Styreleder MA okt12nett


 06.12.2013