amateurfetishist.com tryfist.net trydildo.net

AlkolsIllustrasjonsbileMAnett
Foto: Trygg Trafikk


Ved en rekke tilfeller har busser med berusete sjåfører blitt stoppet. Dette skaper frykt for alvorlige ulykker blant passasjerene.

Nå fremmer KrF et forslag om alkolås i alle busser. Forslaget omfatter også taxi. Dette er et effektivt middel for at du skal føle deg trygg på både skoleskyss og annen persontransport, mener MA – rusfri trafikk og livsstil.

- Det viser seg at passasjerene, sjåførene og busselskapene er positive til alkolås. Derfor er forslaget meget positivt for å få fortgang i en sak vi har arbeidet for å få gjennomført siden årtusenskiftet, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, fungerende generalsekretær i MA.

Noe må skje

- Men selv om alkolås har vært på dagsordenen lenge og har blitt vedtatt som del av Nasjonal transportplan og de viktigste tiltakene for trafikksikkerhet, har det ikke skjedd noe kontret fra Regjeringens side, påpeker Kristoffersen.

Det er representantene Hans Fredrik Grøvan, Olaug V. Bollestad, Geir S. Toskedal og Kjell Ingolf Ropstad fra KrF som har levert inn forslaget med at tradisjonelle tiltak mot promillekjøring som politikontroll og opplysningsvirksomhet ikke er nok alene. Det er behov for flere virkemidler. Alkolås kan være en effektiv metode for å fjerne alkoholpåvirkede sjåfører fra trafikken.

I dag kan kollektivselskapene selv velge å installere alkolås, og bruke dette i konkurransen med andre selskaper ved å garantere at de leverer alkoholfri kjøring.

Enkelte fylker stiller i dag krav om alkolås knyttet til det fylkeskommunale kjøpet av transporttjenester for skoleelever. Det er imidlertid ulik praksis i fylkene hva gjelder krav om alkolås, både på skoleskyss og alminnelig kollektivtransport forøvrig. Alkolås er nå en godt utprøvd teknologi, og forslagsstillerne mener tiden er moden for å ta nye skritt. Forslagsstillerne mener det bør innføres krav om alkolås i busser, drosjer og alle kjøretøy på vei som bedriver persontransport mot vederlag.

Nasjonalt påbud

KrF mener at tiden nå er moden for at det tas et statlig initiativ for å sikre alkolås i alle busser, drosjer og kjøretøy som bedriver persontransport mot vederlag. Derfor er følgende forslag fremmet.

- Det må ikke overlates til lokalpolitikk å avgjøre trafikksikkerheten. Og vi er glade for at forslaget setter ambisiøse mål om at regjeringen skal komme med sitt forslag i løpet av 2015, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

 

Kontaktinfo: Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, tlf. 92643804, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ElisabethF-Kristoffersen-MA-rusfri-trafikk-og-livsstil-2014-nett