Fart dreper i trafikken. Alkohol dreper i trafikken. FrP vil nå slippe fri begge deler. Først ved å tillate alkoholsalg på bensinstasjoner døgnet rundt. Nå vil FrP også fjerne UP som i dag gir menneskene i trafikken en tryggere hverdag fra råkjørere.


Medisintidsskriftet The Lancet påviser at alkoholbruk står bak hvert tiende dødsfall totalt i Europa. Litauen halverte fyllekjøringsdrapene på veiene i løpet av et halvt år etter forbud mot alkoholsalg på bensinstasjoner om natta.
 

 
malogo
 
Folkehelseinstituttet har påvist at ca. 40.000 kjører hver dag i fylla i Norge. Hvert år drepes ca. 80 mennesker i ulykker hvor alkohol er involvert, 2 av 3 bilførere som drepes i singelulykker er alkoholpåvirket. Alkohol er største enkeltårsak til trafikkdød i Norge.

Likevel vil FrP åpne for alkoholsalg på norske bensinstasjoner døgnet rundt.

Den andre viktigste drapsårsak på norske veier er for høy fart. Antallet førerkortbeslag som følge av høy fart er i sommer høyere enn noensinne. UP har som sin hovedoppgave å fjerne både fyllekjørere og råkjørere fra veiene for å sikre folk flest trygghet i trafikken. Men FrP mener åpenbart at dette ikke er noen viktig oppgave.
Frp-leder Siv Jensen sier til TV2-nyhetene at en FrP-regjering vil fjerne UP fra veiene:

”Vi skal frigjøre UPs personell, så kan de slutte å stå med fartsmålerne sine, og heller bekjempe de rumenske kriminelle bander, som reiser fra by til by og raner folk.”

Dette betyr i praksis at FrP vil tillate at det blir mer eller mindre fritt fram for råkjørere på norske veier ved å fjerne UP, som sikrer folk flest i trafikken frihet fra risikoen fyllekjørere og råkjørere representerer.

Spørsmålet folk flest i trafikken nå bør stille seg er:

Hvor mange menneskeliv er Siv Jensen (FrP) villig til å ofre ved å fjerne UPs farts- og promillekontroller fra norske veier?


Oslo, 17. august 2009
MA – Rusfri trafikk og livsstilKontaktperson:
Terje Tørring – direktør - tlf. +47 92 06 08 21 / 22 95 69 63