TRENGER DU INTERNASJONALT FØRERKORT?

TRENGER DU INTERNASJONALT FØRERKORT?

Skal du kjøre utenfor Europa anbefaler vi at du alltid har med deg internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. I Europa er det blant annet et krav i flere østeuropeiske land.

NAF har laget en oversikt over de landene som krever internasjonalt førerkort, og du kan laste ned oversikten her. Hvis du ikke finner landet du skal til i oversikten, kontakt landets ambassade eller konsulat for å høre hvilke regler som gjelder. Noen land i Europa og andre deler av verden krever internasjonalt førerkort ved leie av kjøretøy. Sjekk ut med leiebilfirma.

Selv om alle utgaver av norske førerkort er gyldige innen EØS-området og Sveits, anbefaler vi at du har en av de to nyeste modellene (plastførerkort) dersom du skal kjøre i utlandet.

Hva er internasjonalt førerkort?
Et internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort og er oversatt til en rekke språk, blant annet engelsk, russisk og spansk. Alt etter hvor du skal kjøre bil kan det være påkrevd, eventuelt anbefalt, at du har med deg et internasjonalt førerkort. 

Du må være registrert i Folkeregisteret for å få utstedt internasjonalt førerkort i Norge. Dette gjelder også hvis du har førerkort fra et annet EU-land. Internasjonalt førerkort kan ikke utstedes til personer med førerkort utenfor EU/EØS. 

Trenger du internasjonalt førerkort dit du skal reise, må du ha skaffet deg det FØR avreise til utlandet. 

Hva er et treårig internasjonalt førerkort? 
MA – Rusfri Trafikk utsteder internasjonalt førerkort i to varianter: 

  • Inntil 1-års gyldighet: Genèvekonvensjonen av 1949.
  • Inntil 3-års gyldighet: Genèvekonvensjonen av 1968.

De fleste land som krever internasjonalt førerkort godkjenner nå kort av Genèvekonvensjonen 1968 - med noen unntak, blant annet USA, Thailand og Japan og noen søramerikanske og asiatiske land - der er det kort av 1949-konvensjonen som gjelder. 

Skal du til flere land kan det hende at du må ha begge varianter. 

MA – Rusfri Trafikk utsteder internasjonalt førerkort.
Priser:
Medlemmer i MA – Rusfri Trafikk kr 75,-
Ikke-medlemmer 200,-

Vi har kontor i Dronningens gate 6, 0152 Oslo, ca. 5 minutters gange fra sentralstasjonen.
Bestiller du førerkortet i posten, kan du Vippse beløpet til 93834 på forhånd, Husk kr 20,- for porto. Ellers sender vi med faktura sammen med førerkortet, der det også belastes for kr 20,- i porto.

Ta med deg eller send inn:

    Sist oppdatert oktober 2018