Tilhører du denne pasientgruppen bør du lese dette

Tilhører du denne pasientgruppen bør du lese dette

Nyheter

Publisert: 09. februar 2022

Dersom du har diabetes og bruker blodsukkersenkende medisiner kan det hende du må fornye førerkortet i 2022.

Kravet gjelder de som har førerkort i førerkortgruppe 1, som omfatter førerkortklassene AM, S, T, A1, A2, A, B, BE.

Statens vegvesen melder nå at førerkortforskriften er blitt endret. Det betyr at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må ha helseattest med maksimalt 5 års gyldighet. Kravet har kommet fordi personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må følges opp av lege med jevne mellomrom.

– Det innebærer at alle som bruker slike medisiner og som har et førerkort der det er mer enn fem år mellom utstedelsesdatoen og gyldig-til datoen, må fornye førerkortet i løpet av 2022, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Siste frist er 1. januar 2023

Absolutt siste frist for å fornye førerkortet er 1. januar 2023. Det er mange som skal fornye førerkortet, og for å unngå unødvendig kø så anbefaler Statens vegvesen derfor at man er tidlig ute.

– Før du kan fornye førerkortet må du ha en oppdatert helseattest fra legen din. Denne må sendes til oss i posten eller du kan levere den selv. Det er dessverre ikke noen digital løsning for å levere helseattester ennå, sier Vebostad.

For å få nytt førerkort må du få helseattest fra din lege og sende denne til Statens vegvesen. Når denne er mottatt vil du få en bekreftelse. Deretter kan du bestille nytt førerkort på vegvesen.no, så lenge bildet ikke er for gammelt.