Alkomåler

Alkomåler

Publisert: 27. januar 2021

Ikke alle er klar over hvor lenge alkoholen kan henge igjen etter en fest på byen. Vi har gjennomgått alkomålere som er tilgjengelige på det norske markedet, og funnet de målerne som du trygt kan kjøpe for å måle din promille.

Du skal være trygg på at målingen viser riktig resultat, slik at du ikke blir en fyllekjører. Vi anbefaler derfor kun målere som er godkjent etter den europeiske standarden EN 16280:2012. I tillegg skal det være lett å få tak i alkomåleren i Norge og du skal kunne få kalibrert måleren enkelt.

Et kjapt søk på internett viser at du kan få kjøpt alkomålere fra 100-lappen og opp til 10 000 kr. De dyreste målerne er beregnet for profesjonell bruk, og ikke for den vanlige forbruker. Vi har derfor ikke tatt disse med i våre anbefalinger.

Et flertall av målerne som selges i Norge tilfredsstiller ikke den europeiske standarden

Er du usikker på om du er edru, så lar du bilen stå. Men for å være helt sikker, kan det være greit å forsikre deg om at du er edru før du setter deg i en bil, ved å ta en test med en alkomåler.

Et flertall av målerne som selges i Norge tilfredsstiller ikke den europeiske standarden eller det er ikke oppgitt noen mulighet for å kalibrere måleren. Kjøper du en alkomåler som ikke er godkjent, vil du kunne risikere at du får grønt lys på alkomåleren, men at du likevel har promille.
Husk at du kan ikke alltid kjøre bil selv om alkomåleren viser at du er edru. Er den fysiske formen dårlig dagen derpå, skal du ikke kjøre selv om du ikke er påvirket i lovens forstand.