Godkjente alkomålere – Privat bruk

Godkjente alkomålere – Privat bruk

Publisert: 16. desember 2021

Disse alkomålerne er godkjente og kan kalibreres i Norge: AlcoTrx FCA35, AlcoTrx FCA45, Dräger Alcotest 4000 og Dignita AM-7000. De er testet og oppfyller den europeiske standarden EN 16280:2012, en internasjonal standard for alkoholmålere som brukes privat.

Dräger Alcotest 4000 er en videreutvikling av Drägers tidligere modell Alcotest 3820. Den er enkel å bruke, har egen meny på svensk og kan brukes i temperatur fra – 5 °C til + 50 °C. Alkotesteren har en loggfunksjon for lagring av de siste 400 prøvene. Batteriet er det mulig å skifte ut selv og levetiden på et batteri er normalt 800 – 1200 tester. På denne modellen har Dräger et utbyttbart anatomisk munnstykke. Ved oppbevaring har modellen et smart deksel som skjuler munnstykket på en god måte. Det følger med 3 munnstykker og en oppbevaringspose.

Kalibrering
1 gang pr år. Kjøp kun alkomåleren på et sted hvor du også kan få kalibrert den her.
Dräger Alcotest 4000 har en integrert klokke som registrerer når neste kalibrering skal finne sted.

Pris
Pr juni 2023 varierer prisen mellom kr. 3990 – 6999 inkl. mva. Det er flere som selger denne alkomåleren i Norge. Sjekk på nett. I tillegg finnes en oversikt over forhandlere på dragernorge.no.

Dignita AM-7000 er lett å bruke og enkel å forstå. Alkotesteren gir tydelige instruksjoner i displayet og ved hjelp av lyd, samt at den har gode, utbyttbare munnstykker. Alkotesteren har en minnefunksjon for de 10 siste målingene.
Dignita gir tre års garanti under forutsetning av at kalibreringen følges og skjer hos dem.

Kalibrering
1 gang pr år.
Du kjøper kalibrering på Dignitas nettsider: Dignita.no
Når Dignita AM-7000 skal kalibreres, får du tydelig beskjed om hvor mange dager som er igjen før den må kalibreres neste gang.

Pris
Pr juni 2023 varierer prisen mellom kr. 1189 – 1995 inkl. mva. Det er mange som selger denne alkomåleren i Norge. Sjekk på nett.

AlcoTrx FCA35 er lett å bruke: sett i et nytt munnstykke, start instrumentet og følg deretter instruksjonen på displayet. Etter pusteprøven vises det beregnede promilleinnholdet. Den kan brukes i temperatur fra 5 °C til 40 °C.

Apparatet kan også vise de 10 siste resultatene som er lagret i minnet samt hvor mange tester som er utført. 5 munnstykker, etui og batterier følger med.

Kalibrering
Alkomåleren skal kalibreres enten etter 12 mnd eller etter 500 tester, i henhold til hva som inntreffer først. Den kalibreres ved å sendes inn her.
FCA35 sier selv ifra når den trenger kalibrering.

Pris
Pr juni 2023 varierer prisen mellom kr. 949 – 1 449 kr inkl. mva. Det er mange som selger denne alkomåleren i Norge. Sjekk på nett.

AlcoTrx FCA45 er både enkel å bruke og lett å forstå. Den kan kobles til din SmartPhone (Android og iOS) og styres via en egen app på telefonen. Den kan også brukes uten app.

Kalibrering
Alkomåleren skal kalibreres enten etter 12 mnd eller etter 500 tester, i henhold til hva som inntreffer først. Den kalibreres ved å sendes inn her.
FCA45 sier selv ifra når den trenger kalibrering.

Pris
Ca. 1 199 kr inkl. mva. Sjekk på nett.

Mange bruker et alkometer for å sjekke at de er edru før de kjører bil dagen etter at de har drukket. Dessverre blir mange sjåfører lurt av dårlige alkometre. En rekke ulike modeller av alkotestere reagerer ikke før ved høye promillenivåer. Dette innebærer en stor risiko for trafikksikkerheten. MA – Rusfri Trafikk anbefaler aldri å kjøre bil dagen derpå. Selv om alkoholen kan ha blitt fysisk forbrent, er du ikke på topp som bilfører.