Reduksjon i anmeldte ruskjørere

Reduksjon i anmeldte ruskjørere

Nyheter

Publisert: 08. mars 2021

Forfatter: Henrik Pettersen Sunde

I februar ble anmeldte fyllekjørere redusert med 9 prosent sammenlignet med februar i fjor. 

MA – Rusfri Trafikk, organisasjonen som jobber for at ingen skal miste livet som følge av rus i trafikken, er fornøyd med at anmeldte fyllekjørere er redusert. Totalt ble 752 personer anmeldt.

– Fyllekjøring er et stort samfunnsproblem, og jeg har tidligere uttalt at folk ikke innser hvor alvorlig det er. Men vi må være glade for at det er nedgang i forhold til februar i fjor, likevel er 752 altfor mange, sier generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Reduserte tall eller ei, Kristoffersen er likevel bekymret. Hun frykter politiet ikke avdekker alle.

– Det sier seg selv at politiet ikke klarer å stoppe samtlige. Det ville vært naivt å tro noe annet. Tallet på anmeldte fyllekjørere er nok dessverre høyere enn hva statistikken viser, sier hun.

Så mange ble tatt for fyllekjøring i januar.

Øst politidistrikt topper fyllekjøringslisten

Av de 752 anmeldte ruskjørerne, hører 139 av disse hjemme i Øst politidistrikt. Det tilsvarer fem anmeldte personer hver dag. En tankevekker, sier Kristoffersen. –At fem personer ble tatt hver eneste dag i februar er virkelig en tankevekker. Sjansen for at du passerer en rusfører på vei til butikken, er dessverre stor. Som jeg alltid sier, tips politiet på tlf 112 om du mistenker rus i trafikken, avslutter generalsekretæren.

Her kan du lese fakta om fyllekjøring

Sjansen for at du passerer en rusfører på vei til butikken, er dessverre stor. Som jeg alltid sier, tips politiet på tlf 112 om du mistenker rus i trafikken, avslutter generalsekretæren.