NYHETSOVERSIKT

Utvid rekkevidden med riktig dekktrykk

28.09.18

Utvid rekkevidden med riktig dekktrykk

Riktig dekktrykk er avgjørende – både for elbilens rekkevidde og kjøreegenskaper. 

Foto: Volkswagen

21.09.18

Stadig flere vil kjøpe hybridbil

Nesten like mange vil kjøpe hybridbil som bensinbil neste gang de bytter kjøretøy, viser en ny undersøkelse. 

Fra venstre: Olof Hanssen (ACS), Antonio Avenoso (ETSC), Elisabeth Fjellvang Kristoffersen (MA-Rusfri Trafikk) og Frank Mütze (ETSC).

20.09.18

Safe & Sober Talk i Oslo

– Alkohol er fremdeles det rusmiddelet med høyest risiko i trafikken, sa overlege Gudrun Høiseth ved Oslo Universitetssykehus under arrangementet Safe & Sober Talk i Oslo.

Dagen med null drepte i trafikken

17.09.18

Dagen med null drepte i trafikken

Den 19. september skal ingen dø på veiene våre. Dette markeres med den europeiske EDWARD-dagen.

Rekordfå trafikkdrepte i sommer

31.08.18

Rekordfå trafikkdrepte i sommer

På sommermånedenes siste dag viser foreløpige tall at 30 personer ble drept i sommertrafikken 2018. Dette er det laveste tallet som er registrert i moderne tid.

Foto: Dräger

10.08.18

Ni liv kunne vært spart med alkolås

Av de 106 som omkom i trafikken i fjor var det 20 som omkom som følge av ruskjøring. Hvis kjøretøyene hadde hatt alkolås, kunne ni av dem fremdeles vært i live, ifølge MA - Rusfri Trafikk.

Mer uoversiktlig på sjøen

02.08.18

Mer uoversiktlig på sjøen

Fritidsbåtlivet er i vekst, samtidig viser foreløpige tall fra Redningsselskapet at de har rykket ut på 422 flere oppdrag denne sommeren sammenlignet med i fjor. Promillekjøring er en av faktorene som går igjen.

22 trafikkdrepte så langt i sommer

01.08.18

22 trafikkdrepte så langt i sommer

Foreløpige tall viser at 22 personer mistet livet på veiene i sommermånedene juni og juli. Det betyr at hittil i år har 56 personer mistet livet i trafikkulykker i Norge. 

Flere dør i sykkelulykker hvert år

10.07.18

Flere dør i sykkelulykker hvert år

Dessverre omkommer det flere berusede personer i sykkelulykker hvert år i Norge. I fjor brukte ingen av disse personene sykkelhjelm.

Sommersikker bak rattet

05.07.18

Sommersikker bak rattet

Sommeren er høysesong for trafikkuhell, og på bilferie er det mye som kan være nytt og spennende. Selv om veiene er tørre og fine nå, må du være aktpågivende.  

– Nå kan vi forebygge ruskjøring enda bedre

19.06.18

– Nå kan vi forebygge ruskjøring enda bedre

MA – Rusfri Trafikk har i flere år kjempet for at alle som omkommer i trafikken skal obduseres. I dag ble rapporten som foreslår å lovfeste dette lagt fram.

Alkolås i taxi - NÅ!

15.06.18

Alkolås i taxi - NÅ!

Landsmøtet til MA - Rusfri Trafikk krever innføring av alkolås i alle taxier.

Krever rusfri trafikk på sjøen

14.06.18

Krever rusfri trafikk på sjøen

MA – Rusfri Trafikk har på sitt landsmøte etterlyst at promillegrensen for førere av fritidsbåter må være den samme som promillegrensen på veiene; 0,2 promille.

Vel overstått landsmøte 2018

13.06.18

Vel overstått landsmøte 2018

Den 8. og 9. juni ble MA - Rusfri Trafikk sitt landsmøte avholdt på Radisson Blu Resort Hotel i Trysil. Organisasjonen fortsetter å jobbe med politiske saker for å nå målet om en rusfri trafikk - nullvisjonen. 

Foto: Knut Opeide, SVV

08.05.18

Alkolås i nye busser og minibusser fra 2019

Fra 1. januar 2019 må alle nye norske busser og minibusser har alkolås montert. Kjøretøy som allerede er registrert må installere alkolås før 2024, eller tas ut av drift.

Foto: Digitalradio Norge AS

04.05.18

Unngå å bli telefon-avlyttet i bilen

Visste du at bilister i nærheten i noen tilfeller faktisk kan høre telefonsamtalen din via DAB-adapteret i bilen? Slik unngår du denne telefonfella. 

Ny høyesterettsdom gjør det enklere for forbrukerne

23.04.18

Ny høyesterettsdom gjør det enklere for forbrukerne

NAF har vunnet frem i Høyesterett i en viktig prinsippsak. Spørsmålet var om en bruktbilkjøper etter et privat kjøp kan klage direkte til et verksted på en jobb det har gjort for forrige eier, det melder nettstedet Automotorsport.

Nytt e-læringskurs om rus i trafikken

18.04.18

Nytt e-læringskurs om rus i trafikken

Om lag én av fire dødsulykker i trafikken skyldes rus, og ungdom utgjør fremdeles en stor risikogruppe. Derfor har vår ungdomsorganisasjon, MA-Ungdom, utviklet et eget undervisningsopplegg om rus i trafikken.

Foto: Nokian Tyres

16.04.18

Hjulskift? Ikke glem dette

Mange skal nå skifte til sommerdekk på bilen. Dersom du skal skifte dem selv er det viktig at det blir gjort riktig og at sommerdekkene er i god stand. – Hvis ikke kan det bli både farlig og dyrt, advarer produktsjef Kjetil Røssel i Nokian Tyres.

Historiske lave dødstall på veiene!

30.03.18

Historiske lave dødstall på veiene!

Foreløpige tall viser at 107 personer (pr. mars 2018) mistet livet på veiene i 2017. Det er det laveste tallet på drepte i trafikken på 70 år. Hvor mange av dødsulykkene i 2017 som skyldes rus, vet vi først i slutten av april.

<<  1 [23 4 5 6  >>