amateurfetishist.com tryfist.net trydildo.net
Krever trygghet til sjøs

31.10.18

Krever trygghet til sjøs

I forrige uke la stortingsrepresentanter fra Krf fram forslag om å endre promillegrensen for båtførere fra 0,8 til 0,2 promille. Målet er et trygt og familievennlig båtliv der båtførere ikke er påvirket av alkohol.

– Dette er et viktig forslag. Berusede førere har ikke noe å gjøre verken på veien eller til sjøs. De er en fare for seg selv og for andre, sier generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Store mørketall
I 2017 var om lag 34 prosent av de som omkom på sjøen registrert som ruspåvirket, mens gjennomsnittet de siste fem årene er 22 prosent. I tillegg er det store mørketall grunnet manglende obduksjon og at ikke alle omkomne blir funnet.

– Nå håper vi Stortinget samles om å endre promillen til sjøs til 0,2. Det vil være et viktig bidrag for å redusere antall drukningsulykker, mener Kristoffersen.

24 omkommet i fritidsbåtulykker
Tall fra Sjøfartsdirektoratet viser at det hittil i år er 24 personer som har omkommet i forbindelse med fritidsfartøy.

– Selv om vi foreløpig ikke vet hvor mange av disse dødsfallene som skjedde på grunn av rus, må vi kunne anta at andelen vil være like stor som tidligere år, sier generalsekretæren.

En undersøkelse Kantar TNS gjorde på oppdrag fra MA – Rusfri Trafikk i 2017 viser at 1 av 5 båtførere drikker på sjøen, men samtidig at 7 av 10 nordmenn ønsker lavere promillegrense til sjøs.