Økende interesse for alkoholfritt

17.12.18

Økende interesse for alkoholfritt

I desember opplever Vinmonopolet nesten dobbelt så høyt alkoholsalg sammenlignet med en vanlig måned ellers i året. Heldigvis finnes det også gode og smakfulle alternativer for deg som ønsker å kunne kjøre hjem etter juleselskapet. 

Interessen for alkoholfritt drikke øker både blant forbrukere, hos leverandører og i media. Vinmonopolet opplyser at de har økt salget av alkoholfritt drikke med 40 prosent bare de siste tre årene. 

Opptatt av smak og kvalitet
– Det er de mest dedikerte kundene som i størst grad kjøper alkoholfritt drikke. Disse legger mest vekt på kvaliteten og at det de kjøper passer til en gitt matrett, forteller Halvor Bing Lorentzen, som er direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet. 

Totalt sier 40 prosent av deres kunder at de synes det er like trendy å drikke alkoholfritt som å drikke alkoholholdig drikke. 

– Dette setter vi pris på, spesielt med tanke på den tiden vi går inn i nå, hvor vi ønsker at voksne har et ansvarlig forhold til alkoholkonsum i samvær med barn i julen, sier Bing Lorentzen.

Mange alternativer
Det er ikke lenger slik at det eneste du kan velge mellom er Farris, brus eller Munkholm dersom du ønsker en alkoholfri jule- og nyttårsfeiring. Nå finnes det alkoholfrie alternativer til det meste, som for eksempel ingefærøl, fruktmoster, musserende vin, rødvin, hvitvin, rosévin og mange forskjellige typer øl.

Vinmonopolets alkoholfrie sortiment har de samme kravene til kvalitet, bredde, fornyelse og utvikling som det øvrige sortimentet. Totalt selger de 500.000 liter alkoholfritt drikke i året. Dette utgjør like mye som salget av sterkvin, og så mye som 100.000 liter mer enn champagnesalget.