Vis solidaritet i trafikken - la bilen stå

18.03.20

Vis solidaritet i trafikken - la bilen stå

Politiet vil unngå smitte og promilletester ikke lenger alle som blir stoppet i kontroll.

Myndighetene har oppfordret til solidaritet og respekt overfor hverandre. Det gjelder også i trafikken, sier generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Forrige uke uttalte UP at grunnet viruset var de nødt til å ta hensyn vedrørende promillekontroller. Endringen medfører at UP kun promilletester der det er grunnlag for mistanke eller hvor føreren har begått andre lovbrudd.

Generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA – Rusfri Trafikk har forståelse for UPs avgjørelse, men legger til følgende:

-Det er helt klart viktig at politiet unngår smitte og holder seg frisk, jeg forstår derfor avgjørelsen til UP. Da er det ekstra viktig at publikum er årvåkne og melder fra dersom de får mistanke om fyllekjøring, sier hun.

-Tenk deg om før du gjør noe som kan gå galt

Christian Beisland, klinikksjef ved Haukeland universitetssjukehus sa følgende til TV 2 Nyhetskanalen i går.

-Det er viktig at man oppfører seg så risikoreduserende som overhodet mulig. Natt til søndag hadde vi en trafikkulykke, og en bør tenke seg om før en gjør noe som kan gå galt. Vi er der og skal gjøre det vi kan, men vi vil gjerne slippe akkurat nå.

Fjellvang Kristoffersen støtter klinikksjefen.

-Det er helt avgjørende at folk holder seg inne og ikke kjører bil om det ikke er høyst nødvendig. Sykehusene har ikke kapasitet til å håndtere alle, myndighetene har oppfordret til solidaritet og respekt overfor hverandre. Det gjelder også i trafikken, sier Fjellvang Kristoffersen avslutningsvis.