amateurfetishist.com tryfist.net trydildo.net

MA-advarer-bilistene-illustrasjonsbilde fra ma.ecdef1b7-ffdf-4122-b9e4-7e86d2a420ad-main image
Illustrasjonsbilde fra MA: Alkometer.


Bilførere som promillestester seg selv med såkalte alkometere tar store sjanser når de setter seg bak rattet. I en ny svensk undersøkelse ble hvert tredje alkometer underkjent.

Undersøkelsen er gjennomført av MHF Test Lab og viser at 11 av de 34 alkometerne som ble testet ikke holdt mål. Alkometere brukes av mange for å se om de har lav nok promille til å kjøre hjem etter et glass eller to, eller om de kan kjøre dagen derpå etter et større inntak av alkohol.

- Bilførere som vil teste om de er under grensen for 0,2-promille risikerer å bli lurt av dårlige alkometere. Dette er i seg selv alvorlig. Men man skal uansett aldri sette seg bak rattet etter å ha drukket alkohol. Promillegrensen på 0,2 er i realiteten å anse som en nulltoleranse; bilkjøring og alkohol hører aldri sammen., sier direktør Terje Tørring i MA – rusfri trafikk og livsstil.

Undersøkelsen viser at dårlige alkotestere kan gi feil resultater som gjør at bilister tror de er på ”den sikre siden” og kjører ut på veien med ulykkesfare for både seg selv og andre. En rekke statistikker har vist at omtrent hver fjerde dødsulykke og alvorlige ulykke er forårsaket av rus.

Mange alkometere av forskjellige merker, kvaliteter og priser finnes å få kjøpt, og det norske markedet skiller seg i prinsippet ikke fra det svenske. De alkotesterne MHF Test Lab har godkjente var som oftest de dyrere utgavene, men også enkelte av de mer kostbare falt igjennom. MHF (Motorförarnas Helnykterhertsfõrbund) er MAs svenske søsterorganisasjon, og har sitt Test Lab som har internasjonal godkjenning for testing av blant annet alkometere og alkolåser.

- MA mener at bruk av alkometere ikke skal bidra til at bilister ”prøver seg frem”: For du skal aldri kjøre bil etter å ha drukket. Men alkometer eller ikke, så bør du la bilen stå dagen derpå etter for eksempel en nyttårsfeiring med mye alkohol. Husk at selv om kroppen har brutt ned alkoholen og promillen viser seg å være under 0,2, så er man trøtt og en dårligere bilfører, påpeler Terje Tørrig i MA.


Kontakter:
Terje Tørring, direktør MA - rusfri trafikk og livsstil, tlf 92 06 08 21
Hans-Erik Hansen, redaktør Ma - rusfri trafikk og livsstil, tlf. 92 43 01 16


27.12.2013