amateurfetishist.com tryfist.net trydildo.net

AlkolsIllustrasjon2013nett

Stortinget vedtok tirsdag at det skal bli alkolås på busser og taxier. Vedtaket var enstemmig og legger opp til at innføringen av alkolås skal skje snart, for en utredning er bestilt fra regjeringen allerede innen høsten 2015. En positiv utvikling av et viktig trafikksikkerhetstiltak, mener MA – rusfri trafikk og livsstil.

- Nå er saken endelig vedtatt. Det er meget gledelig at det er et samlet Storting som støtter dette viktige trafikksikkerhetstiltaket, som vi har arbeidet for siden årtusenskiftet. Vi håper at regjeringen nå setter fortgang i saken og at busser og taxier får installert alkolås så fort som mulig, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, fungerende generalsekretær i MA.

Det var representantene Hans Fredrik Grøvan, Olaug V. Bollestad, Geir S. Toskedal og Kjell Ingolf Ropstad fra KrF som leverte inn forslaget om alkolås. De påpeker at tradisjonelle tiltak mot promillekjøring som politikontroll og opplysningsvirksomhet ikke er nok alene. Det er behov for flere virkemidler. Alkolås er en effektiv metode for å fjerne alkoholpåvirkede sjåfører fra trafikken. Dette var det altså enstemmighet for i Stortinget.

Alkolås har stått på dagsordenen i en årrekke. En rekke busselskaper har allerede innført alkolås og noen fylkeskommuner har stilt krav om alkolås på skoleskyss. Et nasjonalt påbud som likebehandler trafikksikkerheten uavhengig av fylkes- og kommunegrenser har uteblitt, selv om Stortinget for to år siden i Nasjonal transportplan (NTP) vedtok alkolås i skolebuss som del av sikkerheten i skoleskyss. Alkolås har også blitt tatt inn på flere punkter i den omfattende tiltaksplanen for trafikksikkerhet og partiene har flagget en tverrpolitisk, positiv enighet.

- Men et nasjonalt påbud om alkolås i skolebusser og andre busser, samt taxi har hittil uteblitt. Nå ser vi frem til at det snarlig blir satt handling bak det ambisiøse vedtaket, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA.

 

Kontaktinfo:
Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, tlf. 92643804, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hans-Erik Hansen, tlf. 92430116, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.